Isolatieglas

 

Veel mensen die over een oudere woning beschikken hebben ook vandaag de dag nog steeds te maken met enkel glas. Het zijn deze gezinnen die ieder jaar opnieuw schrikken van het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor hun energieverbruik. In tegenstelling tot wat veel mensen denken volstaat het namelijk niet om alleen een goede isolatie aan te brengen in huis, daarnaast moet je ook rekening houden met de beglazing. Enkel glas mag er op het eerste zicht dan solide uitzien, dat neemt niet weg dat er via deze weg veel warmte verloren gaat. Wil je dit probleem oplossen? Dan is isolatieglas voor jou de perfecte oplossing!

Wat is isolatieglas precies?

Zoals de naam reeds laat vermoeden heeft isolatieglas als doel om de isolerende factor van de woning te verhogen. Veel mensen kiezen er voor om woningisolatie aan te brengen in de vorm van bijvoorbeeld dakisolatie en vloerisolatie, maar houden geen rekening met de aanwezige beglazing. Door het toepassen van isolatieglas zorg je er voor dat de warmte in je huis niet via de beglazing kan ontsnappen waardoor de CV-ketel niet intensief hoeft te werken om het warmteverlies te compenseren. Wanneer je voor isolatieglas kiest zijn er wel nog een aantal factoren waar je rekening mee zal moeten houden.

3 belangrijke voordelen

Het voordeel van isolerend glas boven enkel glas is drievoudig.

  1. Allereerst bespaar je dankzij isolatieglas veel energie doordat er minder warmte verloren gaat uit je woning. De warmte die niet verloren gaat hoeft niet gecompenseerd te worden door de CV ketel waardoor deze minder hoeft te stoken, er dus minder gas nodig is en er dus geld bespaard kan worden. De besparing kan eenvoudig oplopen tot in de honderden euro’s op jaarbasis!
  2. Een ander voordeel is dat er met dubbel glas een hoger wooncomfort bereikt kan worden. De temperatuur blijft in de woonruimte meer constant; er zijn niet langer koude plekken in de nabijheid van ramen. Hierdoor is het prettiger om in de ruimte te verblijven, iets wat voor veel mensen ook veel waard is.
  3. Een laatste voordeel is dat er minder tocht zal ontstaan door het constantere klimaat in de ruimte. En zal er minder condens op de ruiten zijn. Hierdoor wordt de woonruimte veel prettiger en gezonder voor het lichamelijke welzijn.

Isolatieglas in verschillende vormen

Wanneer je op zoek gaat naar isolatieglas om te plaatsen in je woning zal je meteen kunnen vaststellen dat er op de markt op dit vlak verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Je kan er voor kiezen om gebruik te maken van dubbel glas, maar je kan ook voor HR+++ glas (triple glas) kiezen. Voor welk type isolatieglas je ook kiest, je zal het altijd aangegeven zien worden met HR gevolgd door een bepaald aantal plustekens. Hoe meer plustekens, des te hoger de isolatiewaarde van het glas komt te liggen en des te meer er kan worden bespaard op de energiefactuur. Echter zijn de aanschafkosten ook steeds hoger.

Wat kost isolatieglas?

In de volgende tabel een overzicht van de kosten van isolatieglas.

GlassoortU-waardeKosten per m2
Enkel glas5.5€40 euro
Dubbel glas2.8 – 3.2€65 euro
Voorzetraam excl. coating2.9€100 euro
Voorzetraam incl. coating2.5€115 euro
HR glas2.0€70 euro
HR+ glas+/- 1.8€75 euro
HR++ glas+/- 1.5€85 euro
HR+++ glas+/- 1.1€125 euro

Een glaszetter hanteert ongeveer €30 tot €50 euro per uur aan arbeidskosten. Deze komen nog bovenop de hierboven genoemde prijzen.

Hoe werkt het?

U doet een
offerteaanvraag.

U ontvangt een
bevestiging per e-mail.

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen.

U kiest de beste isolatiespecialist en bespaar op uw energierekening.

Isolatie Offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden